JU OŠ “ANTO ĐEDOVIĆ” BAR

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23.april) OŠ “Anto Đedović” učestvovala je u zvaničnom programu „Noć knjige 2024 “  koji se tradicionalno organizuje širom Crne Gore i regiona.  Književne programe koji su ušli u zvanični program ovogodišnje kulturne manifestacije „Noć knjige 2024“ osmislila je Ljiljana Milović, prof. a realizovala ih je sa učenicima VI-1, VII-4, VIII-3 i IX-3 u okviru nastave književnosti u skladu sa predmetnim programima. Književne podloge bila su djela: Emil i detektivi, Strah od knjige, Don Kihot i Galeb Džonatan Livingston.
  Učenici su imali priliku da pod utiscima književnih djela učestvuju u kvizu, rješavaju ukrštenice, zagonetne  priče, lanac znanja, organizuju debatu ,  učestvuju u detektivskoj višejezičnoj strip radionici, pišu eseje i pisma ohrabrenja, , rješavaju zadatke u stilsko- jezičkim izazovima,  prave plakate/postere/grafite o značaju čitanja  i crtaju  u likovnoj radionici.
  Programi su osmišljeni sa ciljem njegovanja talenata kod učenika  i razvijanja višejezične kompetencije.  Aktivnosti su bile velika podrška   i učenicima sa drugih govornih podučja koji su imali priliku da učestvuju na svom maternjem jeziku i predstave ga ostalim učesnicima. Kroz navedene aktivnosti uspješno je implementiran program „Vrijednosti i vrline“ sa posebnim osvrtom na timski rad, krativnost, toleranciju, prihvatanje različitosti i ostale vrijednosti koje program promoviše. Učestvovanjem u ovoj značajnoj književnoj manifestaciji,  naša škola ostvarila je  uspješnu saradnju sa lokalnom i širom zajednicom u okviru godišnjeg plana rada.  

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava

Kontakt

© Copyright 2024 by Noć Knjige